?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Ryo and YamaPi leaving NEWS

I just got an e-mail from a very upset friend in Japan (sometimes I think I shouldn’t check my mail at work). YamaPi and Ryo is announced to have left NEWS! I was like WTF?!?! First Jin leaves KAT-TUN (and I don’t find out until a long time afterwards because of rl) and now this... I googled around for Japanese news sites and apparently YamaPi is going solo and Ryo is going to focus on K8.

Now, I have never been a big fan of NEWS but it’s still making me wonder what’s going to happen now? I’m happy Ryo is focusing on K8 and that things are going so well for them but what will these big changes to what one thought to be pretty well established groups do? With the whole concept of Johnny’s I the long run? The older groups are celebrating their anniversaries and the younger ones are breaking apart. Is it going to shake the stability of future groups? I wonder if in five, ten or fifteen years there will still be groups that are like TOKIO, V6, Arashi and the others or if it’s going to decline from here. Will the newer generations survive when the call for solo success is so strong? Will groups only be a means to a future solo career? I hope not. One of the things I love about K8 for example is how they are as a group. The things they do as a group. The dynamics. The history.

I need to ponder this a bit more (and work, people are looking at me funny… my face is an open book). I can’t say I will cry because of their departure per se, but I am a bit worried about the future for my dear Japanese boy bands.

Tags:

Comments

( 2 comments — Leave a comment )
chicasumi
Oct. 9th, 2011 10:10 am (UTC)
Hmm, jag tror inte att det kommer att förändras avsevärt mycket. Grupper som spenderar så mycket tid tillsammans fungerar typ som familjer. Vissa känner att när man växt klart i sin grupp så måste man bryta sig fri för att kunna växa vidare, men gruppen är fortfarande ens familj.
Det stora skillnaden blir väl att fansen inte kommer att få se lika mycket av gruppen längre, och visst, det är synd, men jag tror att man måste ändå tänka att gruppen består av riktiga människor med egna ambitioner här i livet, och man får väl finna tröst i att banden mellan gruppmedlemmarna är så starka att de ändå är tillsammans även när de inte arbetar ihop.

Jag kommer ihåg när medlemmarna i Shinhwa började med egna projekt, det började spridas en massa rykten om att de skulle splittras och det var slutet på en era och en massa. Idag, nästan fem-sex år senare så är de fortfarande en grupp med skillnaden att de gör saker vid sidan om.
De har slitit för att vara tillsammans också, och även om man inte får se dem tillsammans lika mycket som man brukade så är det hjärtvärmande när de pratar om varandra på intervjuer, eller när de lägger upp bilder på sina bloggar, eller när de fangirlar över varandras solo arbeten.
Tiden de spenderar på sina håll gör att när de väl kommer samman så blir det explosionsartat.
För nåt år sen, när Minwoos första långfilm hade premiär, fanns det en massa rykten om att några av de andra Shinhwa-medlemmarna skulle komma på premiären, men att gruppens ledare, Eric, inte skulle komma, och sen var det att ingen skulle dyka upp -- sen på premiären dök alla upp och det var så vackert :D

Jag tror inte heller att det spelar roll om det är yngre grupper eller äldre grupper. Det handlar om vad det är för typer av människor - vissa föredrar det bekväma, det trygga, och de stannar där de är för det finns ingen anledning att expandera. Andra måste vidare för att inte bli bittra, för att de är nyfikna på världen utanför den de är vana vid.
Igen, det här är ett koreanskt band, men jag tror att det är ett bra exempel ändå -- DBSK (oerhört populära i S.Korea/Asien) splittrades för inte så länge sen för att SM Entertainment hade tvingat på dem ett slavkontrakt i stort sett.
Två medlemmar stannade kvar med SM, de andra tre gled vidare. Man trodde att de tre skulle gå under, för SM är som Johnny's, de äger nästan allt mediautrymme och det är inget företag man vill jävlas med.
JYJ (de tre medlemmarna) har nu etablerat sig, de får inte tala med de två (DBSK) för SM vill inte att de ska talas vid, men (!!) JYJ kämpar fortfarande för att få med sig de två. DBSK i sin helhet lever kvar, men de måste kämpa för att gå samman igen, och nåt liknande hände med Shinhwa.
De var på väg att splittras för att SM inte ville släppa dem, men Eric höll alla samlade och tillslut köpte han dem fria, så att de kunde äga sig själva.

Summa summarum: Det kommer finnas grupper som kommer att födas och dö tillsammans, grupper som håller ihop som is atomer.
Det kommer att finnas grupper som föds och växer upp tillsammans men som sen splittras för att medlemmarna ska kunna växa som individer, men gruppen kommer att "hem".
Det kommer finnas grupper som inte håller ihop alls, och det kommer finnas folk som använder gruppen som språngbräda för det de alltid velat ha; en solokarriär.

Man får väl hoppas på att medlemmarna i pojkbanden man faller för är så sammansvetsade att de alltid kommer vara tillsammans, även om de i arbetet går skiljda vägar.

....Gud, vad långt det blev.
setsuna_jiba
Oct. 11th, 2011 03:14 pm (UTC)
Woho! Schysst utläggning. ^^ Sorry att jag inte svarat tidigare (övervägde att at det irl imorn men nu har jag nåt att sysselsätta mig med på jobbet ^.~)

Visst det är klart att alla grupper inte kommer att funka och att det kommer finnas utbrytare som inte känner att de kan växa längre inom gruppen. Att medlemmarna gör saker solo vid sidan om ser jag bara som positivt och det har alltid varit en del av johnny's-kulturen oxå.

Men jag kan ändå inte hålla med dig helt. För mig personligen spelar det ingen roll om news fortsätter att umgås med pi eller inte. Jag ser snarare de här två avhoppen som en del av ett större problem.

Dels så handlar det om att Johnny's har varit ledande så otroligt länge men jag undrar hur länge det kommer att hålla. Johnny själv börjar bli gammal, vem kommer att ta över? Finns det någon som kommer att respekteras nog för att företaget ska kunna fortsätta?

Men jag vill framför allt fortfarande hävda att det visst är skillnad på de gamla grupperna och de nya. Man kan se ett generationsskifte. Den yngre generationen beter sig helt annorlunda än den äldre (när de var i samma ålder). Ett visst mått av stabilitet ingick liksom i konceptet johnny's men inte längre. Förhållandet till pressen har också förändrats. Det finns en hel del tidningar som inte är lika rädda för Johnny längre.

Därför tror jag att de här tre avhoppen inte bara kommer att påverka utan att de i sig är ett symptom på problemet inom argenturen att både följa strömningar i samhället samtidigt som man vill behålla en oerhört gammaldags företagsstruktur med värderingar som jag är säker på att många av de nya anser vara daterade.

Så visst, det kan väl hända att gruppmedlemmar hoppar av och söker sig vidare och att det kan vara för det bästa. Och nej, jag bryr mig egentligen inte om vad som händer med just news. Men jag tänker fortfarande hävda att det inte bara handlar om ett par avhopp utan om en förändring i attityd hos de yngre generationerna.
( 2 comments — Leave a comment )